02. september 2014

Ny nordsjællandsk storkommune kan være på vej

Et byrådsflertal i Allerød er klar til at se på mulighederne for at slå sig sammen med en af nabokommunerne.

En ny nordsjællandsk storkommune kan være under opsejling. Det sker, efter et flertal i Allerød Kommune vil undersøge mulighederne for at lægge sig sammen med en af nabokommunerne. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er løsgængeren Lea Herdal, der er kommet med forslaget, som nu bakkes op af partierne Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Venstre, Socialistisk Folkeparti samt lokallisten Det Nye Allerød.

Partierne foreslår en analyse om mulighederne for en kommunesammenlægning. Begrundelsen er, at kommunens økonomi er presset som følge af, at der skal løses flere og flere opgaver.

”Derfor ønsker vi at få undersøgt, om en kommunesammenlægning kan bidrage til at løse en række problemer, der udspringer af Allerøds begrænsede størrelse,” skriver de fem partier i en pressemeddelelse.

Folkeafstemning skal afgøre fremtiden

I følge Frederiksborg Amts Avis oplyser de fem partier, at en kommunesammenlægning vil indebære, at man frem for at spare på den kommunale service vil kunne spare på administrationen.

”Vores samlede vurdering er, at det meget vel kan være i Allerøds borgeres interesse at indgå i en stærk og fremtidssikret kommune, som kan leve op til både de nuværende og fremtidige krav. I sidste ende er det imidlertid Allerøds borgere, som ved en folkeafstemning skal afgøre vores fælles fremtid,” skriver partierne i deres fælles udmelding.

Flertallet vil undersøge mulighederne for at lægge sig sammen med først Hørsholm Kommune og dernæst Rudersdal Kommune, skriver Frederiksborg Amts Avis.