26. september 2014

Kun Enhedslisten står uden for budgetforlig i Aalborg

Aalborg lavede i aftes budgetforlig. Det giver flere penge til landdistrikterne og sociale normeringer. Kun Enhedslisten er ikke med i forliget.

Flere penge til ældre- og handicapområdet og til landdistrikterne i forhold til, hvad budgetforslaget lagde op til, skriver Nordjyske.

Det var to af punkterne, da 28 ud af 31 byrådsmedlemmer i Aalborg torsdag landede et budgetforlig. Kun Enhedslisten kunne ikke være med, da partiet ikke vil være med til forringelser på ældre- og handicapområdet.  

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S):

”Jeg er super glad for, at det er lykkes at lande så bredt et budgetforlig,” siger han til Nordjyske.

Fortsat plejehjemslukninger

På ældre- og handicapområdet får  yderligere 20 mio. kr. i 2015 i forhold til magistratens budgetforslag. Der skal dog stadig findes små 70 mio. kr. på området, men nu har man en buffer på ti mio. kr., hvis besparelserne ikke går hjem. En del af de resterende millioner bruges bl.a. til en ledsagerordning til handicappede. Forliget rummer en række plejehjemslukninger, mens en række besparelser på landdistriktsområdet er trukket tilbage. I stedet tilføres yderligere midler.

Forligspartierne blev også enige om give 3,3 til flere sociale normeringer i daginstitutionerne årligt over fire år samt at prioritere erhvervslivet ved, at der i fremtiden kun bliver én indgang for erhvervslivet til kommunen samt kortere ekspeditionstid ved lokalplane, skriver Nordjyske.