08. september 2014

Kommunale institutioner føler sig uretmæssigt hængt ud

En daginstitution og et ældrecenter er vrede over at være hængt ud af Fødevarestyrelsen for at være for langsomme med at trække listeria-mistænkte fødevarer tilbage fra det skandaleramte Jørn A. Rullepølser.

Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Daginstitutionen Valhal i Hillerød blev idømt en bøde på 20.000 kroner for den 15. august ikke at have åbnet et brev, som institutionen modtog fra firmaet BF Oks torsdag den 14. august. Daginstitutionen får ikke leveret varer fra BF Oks, men fra Hørkram, som dog videreformidler blandt andet pålæg fra Jørn A. Rullepølser.

”Rullepølsen fra Hørkram blev spist i juni. Det firma, der fik tilbagekaldt pålægget, leverer slet ikke mad til institutionen,” siger dagtilbudschef i Hillerød Kommune, Jette Frandsen Pedersen, til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Vil anke bøde

Også i en anden kommunal institution, Ældrecentret Broparken Centralkøkken i Rødovre, er der utilfredshed med Fødevarestyrelsen og en bøde på 40.000 kroner.

Ældrecentret har ikke serveret rullepølse til beboerne, efter at det kom frem, at der var fundet listeria i pålæg fra Jørn A. Rullepølser. Men Fødevarestyrelsen mener, at rengøringen og håndteringen af fødevarer i centralkøkkenet ikke har været god nok.

Forstanderen for ældrecentret er nu gået i gang med at indsamle fornøden dokumentation for at anke Fødevarestyrelsens bøde på 40.000 kroner.

Læs mere om sagen i denne uges udgave af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Se artikel i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner: Kommunal vrede over Fødevarestyrelsen