18. september 2014

Kampagne for Digital Post i Midtjylland

Region Midtjylland og 10 af regionens kommuner er gået sammen i en ny kampagne, #DigitaltSammenhold, der skal få flere midtjyder til at tilmelde sig Digital Post.

Den 1. november skal alle borgere over 15 år kunne modtage Digital Post fra det offentlige, hvis de ikke er blevet fritaget.

Omdrejningspunktet i kampagnen #DigitaltSammenhold er en film med budskabet om, at vi kommer meget længere, når vi hjælper hinanden. Nogle har brug for hjælp ved computeren – andre skal bare lige huskes på det.

”Vi opfordrer til, at man giver et ekstra nap med det digitale til fx mormor eller teenagesønnen, så alle bliver klar til Digital Post,” siger Bent Hansen (S), formand for Regionsrådet i Region Midtjylland.

Når familien har brug for hjælp til at komme videre med Digital Post, stiller kommuner og regioner hjælp til rådighed, fx i form af en fælles hotline, hvor alle borgere kan få hjælp til Digital Post.

Stort ansvar for at hjælpe

”Både kommuner og region har et stort ansvar for at hjælpe de borgere, der endnu ikke er tilmeldt Digitalt Post. Og der er heldigvis masser af hjælp at hente for borgerne i de enkelte kommuner.”

”Det, vi mangler nu, er at få så mange borgere som muligt til at tage stilling til Digital Post inden 1. november,” siger Jacob Bundsgaard (S), borgmesteri Aarhus Kommune.

De ti kommuner, der er med i kampagnen, er Aarhus, Silkeborg, Herning, Viborg, Skive, Odder, Ringkjøbing-Skjern, Favrskov, Syddjurs og Ikast-Brande.

I Region Midtjylland er der stadig mere end 400.000 borgere, der ikke har taget stilling til, om de skal tilmeldes Digital Post eller søge om fritagelse. Det viser de seneste tal fra Digitaliseringsstyrelsen.

Se filmen #DigitalSammenhold: https://www.youtube.com/watch?v=JUb6IdjQpxc&list=UU9zl_D-SCYtbxwB7CFW96jQ