22. september 2014

Frivillig lektiehjælp er stadig efterspurgt

Selv om skolereformen har medført lektiecaféer, konkluderer en ny undersøgelse fra Frivillignet, at børn med etnisk minoritetsbaggrund stadig gerne vil have lektiehjælp uden for skolen.

68 procent af 61 adspurgte kontaktpersoner, der arbejder for Frivillignet under Dansk Flygtningehjælp, siger i en ny undersøgelse, at de enten oplever en stigning i antallet af børn, der søger lektiehjælp, eller at antallet stadig er på samme niveau, som før skolerne begyndte at tilbyde lektiehjælp.

Det skriver DR P4 København.

Lone Tinor-Centi, chef for Frivillignet, tror blandt andet, at det er fordi, børnene med minoritetsbaggrund har større behov for lektiehjælp, end det, de kan få på skolebiblioteket:

”De her børn har brug for mere lektiehjælp, end den lektiehjælp, der gives i skolen,” siger hun til P4 København.

Andre rammer er afgørende

Og så tror hun, at tendensen bunder i at den frivillige lektiehjælp er noget helt andet, end det de kan få på skolen.

”Bare det, at det er nogle trygge rammer, og at det er nogle andre rammer, end dem, der bliver på skolen, det tror jeg også er medvirkende årsag,” siger Lone Tinor Centi til P4 København.

En stor del af lektiecafeerne ligger i Københavnsområdet. Her siger 88 procent af kontaktpersonerne, der driver lektiecafeer i Københavns Kommune, at antallet af børn i lektiecafeerne fortsat er uændret eller steget efter folkeskolereformen.