27. oktober 2014

Regeringen vil finde penge til flygtninge

Finansministeren understreger, at regeringen vil finde de penge, der skal til for at klare asylopgaven. KL mener, at fokus i finanslovsforhandlingerne bør ændres.

Søndag sagde KL’s formand Martin Damm, at vi i Danmark står over for en gigantisk opgave med det store antal asylansøgere, der kommer til landet.

”Det er en udfordring for hele det danske samfund, og den bør rydde bordet i de igangværende finanslovsforhandlinger,” lød det fra Martin Damm, der tilføjede:

”Jeg vil opfordre til, at vi fjerner fokus fra vakuumpakkede æggemadder til ældre eller minimumsnormeringer i vores daginstitutioner".

"Tiden er ikke til, at Christiansborg uddeler milde gaver i form af øremærkede midler til politiske mærkesager inden for det kommunale område, men til at finde løsninger på den gigantopgave, vi har foran os på flygtningeområdet.”

Finansminister: Ekstraordinær opgave

Men regeringen afviser, at tilstrømningen af flygtninge ændrer ved, at der i de aktuelle finanslovsforhandlinger er plads til velfærdsforbedringer for halvanden mia. kroner.

”Der er ingen tvivl om, at vi står med en ekstraordinær opgave på asylområdet på baggrund af de største flygtningestrømme på verdensplan siden Anden Verdenskrig. Regeringen har fundet de penge, der skal til for at løfte opgaven,” siger finansminister Bjarne Corydon (S) til Ritzau.

Forventningen om 20.000 asylansøgere næste år ventes at betyde merudgifter på 4,5 mia. kroner. Regeringen har allerede fundet 2,5 milliarder kroner fra ulandsbistanden til at finansiere asylregningen.

”Heldigvis har vi ført en ansvarlig økonomisk politik, der betyder, at vi også har mulighed for at investere i vores fælles velfærd i Danmark på samme tid. Det mener jeg fortsat, at vi skal, og det står ikke i modsætningsforhold til at håndtere udfordringen på asylområdet”, siger Bjarne Corydon.

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Se også: Der skal skiftes spor i finanslovsforhandlingerne nu