07. oktober 2014

Positivt med fokus på demens

”Det er en god nyhed, at regeringen vil prioritere mennesker med demens, så de kan få en bedre hverdag. I kommunerne vil vi have en række gode bud på, hvordan de penge med størst effekt kan anvendes”.

Det siger Martin Damm, formand for KL, i en kommentar til statsministerens tale ved Folketingets åbning i dag. Her meddelte hun, at regeringen vil afsætte 100 mio. kroner ekstra til demensområdet.

”Demens er en frygtelig sygdom, der ikke alene går ud over dem, der bliver ramt, men også deres pårørende. Og med en voksende ældrebefolkning vil stadig flere også få demens i årene fremover,” siger Martin Damm.

”Statsministeren gentager i sin tale, at regeringen vil afsætte fem mia. kroner til bedre sundhed under overskriften ”Jo før, jo bedre”. Det er en god overskrift, fordi den indikerer, at regeringen ikke alene vil have fokus på behandling, men også på sundhedsfremme og forebyggelse”.

”I KL vil vi holde regeringen fast på dette sigte, så det ikke alene bliver behandlingen på landets sygehuse, der bliver prioriteret,” siger Martin Damm.

Han noterer, at regeringen vil investere 195 mio. kroner ekstra over tre år på naturbeskyttelse.

”Det er spændende, at regeringen satser på at styrke vores natur. Et meget vigtigt element er at forbinde vores naturområder ved hjælp af naturnetværk. Det er kommunerne, der skal klare denne opgave, og vi er opsatte på at komme i gang,” siger Martin Damm.

Yderligere oplysninger i KL: Pressechef Jonas Heltberg, 3370-3333, jhe@kl.dk