29. oktober 2014

Nyborg bedst til ligestilling

Nyborg Kommune går sammen med et par andre kommuner forrest, når det gælder ligestilling. Flot, sige ministeren – men opfordrer også andre kommuner til at komme i arbejdstøjet.

Nyborg, Aarhus, København, Skive og Næstved er de kommuner, der bliver fremhævet i ligestillingsredegørelserne for 2013, der netop er offentliggjort. De får ros for at tænke køn ind på personaleområdet og i servicen over for borgerne.

Nyborg Kommune får blandt andet ros for kampagnen ”Men’s Health Week”, der har fået flere mænd til at gå op i sundhed og gå mere til lægen. I Aarhus har de med et projekt fået unge mænd på kontanthjælp ud på arbejdsmarkedet. Og i København er der blevet givet ekstra penge til idrætsforeningerne, så flere piger er blevet aktive.

Nyborg får som den eneste kommune placering i kategorien ”arbejder i meget høj grad med ligestilling”, og sammen med Skive og Næstved har København og Aarhus fået den næsthøjeste placering på det nye ligestillingsindeks. De fem kommuner har desuden alle en ligestillingspolitik

”En række kommuner gør det rigtig flot, og jeg håber, de kan inspirere andre til at arbejde mere målrettet med ligestilling. Selv om nogle kommuner er gode til at tænke køn ind, er der helt klart flere, som skal se at komme i arbejdstøjet. For vi ved, at når kommunerne i deres tilbud til borgerne tager højde for, at mænd og kvinder opfører sig forskelligt og kan have forskellige behov, giver det mere ligestilling og bedre resultater for den enkelte,” siger social- og ligestillingsminister Manu Sareen.

Stadig bag stat og regioner

Kommunerne ligger dog stadig lavere end de statslige institutioner og regionerne, når det gælder arbejdet med ligestilling.

”Staten har i længere tid end kommunerne arbejdet med ligestilling. Det kan være en forklaring på, at det går bedre her. Men det er vigtigt, at kommunerne også kommer med, og at staten og regionerne hæver ambitionsniveauet,” siger Manu Sareen.

Læs mere om ligestillingsredegørelserne her.