03. oktober 2014

Mariagerfjord Kommune vinder pris for indsats for trafiksikkerhed

Sikker Trafiks Erhvervspris til kommuner går i år til Mariagerfjord Kommune. 15 kommuner var indstillet til prisen for deres arbejde med at gøre trafikken mere sikker for borgere og kommunens ansatte.

Siden 2004 er antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i Mariagerfjord Kommune gået ned ad med hele 40 procent. Kommunen har sat et nyt mål om, at antallet af personer, der mister livet eller bliver kvæstet på kommunens veje, skal endnu længere ned.

For at nå det mål, har man i kommunen sat ind på flere områder. Foruden at bygge mere sikre veje, cykelstier, lyskryds etc., har man også sat ind med kampagner over for både borgere og ansatte i kommunen samt prioriteret undervisningen af elever i kommunes skoler.

Med borgmesteren i spidsen har kommunen blandt andet valgt, at de ansatte skal være rollemodeller i trafikken, når de hver dag kører på vejene i forbindelse med deres arbejde.

"Vi er meget beæret og stolte over at modtage Sikker Trafiks Erhvervs-pris, og vi vil helt sikkert bruge prisen som en løftestang til at fortsætte vores arbejde med at forbedre trafiksikkerheden i vores kommune. Jeg vil derfor gerne takke juryen for at pege på os som vinder af prisen,” siger  Jørgen Hammer Sørensen, udvalgsformand for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune

15 af landets kommuner var indstillet til prisen (Tønder, Mariagerfjord, Holstebro, Kolding, Vejen, Gribskov, Ringkøbing-Skjern, Gentofte, Aabenraa, Aalborg, Gladsaxe, Slagelse, Varde, Fredericia og Næstved). Mariagerfjord fik overrakt prisen på en trafiksikkerhedskonference for kommuner og politi, som Rådet for Sikker Trafik står bag.

"Jeg er meget imponeret over alle de aktiviteter, der er rundt om i landet for at højne trafiksikkerheden. Det er især spændende og inspirerende at se, hvordan kommunerne også begynder at kigge indad og se medarbejderne som rollemodeller i trafikken. Kommunernes medarbejdere er meget synlige i gadebilledet, så derfor er det godt, at Mariagerfjord har dette som et særligt fokusområde, hvilket også medvirkede til, at de vandt prisen" siger chefkonsulent Nikolaj Sveistrup fra KL Teknik og Miljø, der var med i juryen og sidder i Sikker Trafiks forretningsudvalg.

Kommuner hædres en gang om året

Med prisen ønsker Rådet for Sikker Trafik hvert år at kåre en kommune, der gør en særlig indsats for trafiksikkerheden, og fremhæve de kommuner, der kan virke som inspiration for andre kommuners arbejde med trafiksikkerhed.

Prisen blev uddelt på den årlige konference om trafiksikkerhed, som Rådet for Sikker Trafik afholdt den 30. september og 1. oktober for kommuner, politi og trafiksikkerhedseksperter. Konferencens formål er at dele ny viden, erfaringer og skabe øget samarbejde på tværs, så man sammen kan få reduceret antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken yderligere og dermed nå Færdselssikkerhedskommissionens mål om, at der i år 2020 maksimalt må være 120 mennesker, der mister livet i trafikken om året samt maksimalt 1000 alvorligt tilskadekomne og maksimalt 1000 lettere tilskadekomne.

”Jeg håber, at kommunerne lader sig inspirere, så vi til næste år ser endnu flere gode indstillinger til prisen, men vigtigst af alt får nedbragt antallet af dræbte og tilskadekomne,” slutter Nikolaj Sveistrup.

Se video fra prisoverrækkelsen
 
Juryen består af:

Jesper Sølund, dokumentationschef, Rådet for Sikker Trafik

Nikolaj Sveistrup, chefkonsulent, Teknik og Miljø, KL

Peter Stryhn, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi

Hans Reymann-Carlsen, underdirektør, Forsikring & Pension