28. oktober 2014

Mariagerfjord Kommune irriteret over stadionkrav

Mariagerfjords borgmester Mogens Jespersen er irriteret over DBU's krav til faciliteterne på stadion i Hobro. Den nødvendige udvidelse anslås at koste ca. 30 mio. kroner.

Det vækker irritation i Mariagerfjord Kommune, at DBU stiller krav om, at Superliga-hold i fobold skal have stadion med mindst 3000 siddende tilskuere og en kapacitet på minimum 10.000.

Det skriver B.T.

"Grundlæggende synes jeg, at det er fuldkommen tåbeligt, at der skal være plads til 10.000 tilskuere. Det er sgu træls for at sige det på jysk," siger Mariagerfjords borgmester Mogens Jespersen (V) til B.T.

Han peger på, at 10.000 pladser svarer til, hvor mange mennesker der bor i byen.

Har overrasket i første sæson

Baggrunden for sagen er, at Hobro har overrasket i sin første sæson i Superligaen i fodbold. I denne sæson har klubben dispensation, men med udsigt til endnu en sæson i Superligaen skal forholdene bringes i orden. Og lige nu har klubben kun 400 siddepladser uden de mobile tribuner og omkring 7.000 pladser i alt med de lejede tribuner.

Klubben og Mariagerfjord Kommune har mandag holdt møde om, hvordan de kan imødekomme DBU's krav, der altså møder kritik fra borgmester Mogens Jespersen:

"Når vi ser på historikken, ser det ikke ud til, at vi får et behov, hvor der er plads til 10.000. Et stadion med plads til 7.000 tilskuere ville passe perfekt til os. Derfor synes jeg synes helt ærligt, at det er spild af penge, at vi skal lave så store investeringe, men vi skal nok møde kravene," siger borgmesteren.

DBU afviser kritik

I DBU påpeger formand, Jesper Møller, at det er klubberne, som har været med til at udfærdige kravene til en Superliga-licens.

"Klubberne har selv fastsat de krav og ønsker, som de har til licenskravene, og det er udgangspunktet. Så denne her diskussion med, at DBU har fastlagt licenskravene uden at skele til klubbernes behov, den er ikke rigtig," siger Jesper Møller til B.T.

Hobro har endnu ikke en udfærdiget plan for stadionudvidelsen, men formand Steen Juulsgaard anslår, at det minimum vil koste 30 millioner kroner. Hobro skal senest til februar have en fuldgod plan for, hvordan klubben vil løse kravene til en licens for næste sæson i Superligaen.