29. oktober 2014

Kommuner kan søge støtte til skovrejsning

Bynære skove og flere grønne pletter på Danmarkskortet kan være på vej til danskerne, efter at Miljøministeriet har fået forlænget skovrejsningsordning fra EU.

Den offentlige skovrejsningsordning er helt ekstraordinært blevet genåbnet i en kort periode, hvor der er otte mio. kroner til at medfinansiere ny skov. Det oplyser Miljøministeriet.

"Disse penge kan være med til at udbygge Det Grønne Danmarkskort, som er en af hovedideerne i Naturplan Danmark".

"Jeg ved, at kommunerne er meget interesserede i at etablere nye bynære skove, og da ordningen kørte sidste gang, blev de 15 mio. kroner revet væk. Så det er lidt som at kunne give en tidlig julegave, at vi nu har flere penge til offentlig skov, siger miljøminister Kirsten Brosbøl (S).

Pengene kan søges af offentlige myndigheder og offentlige virksomheder til skovrejsning frem til 7. november i år.

Meget kort frist

Tilskudsordningen til offentlig skovrejsning løb oprindeligt fra 2012-2013, og dengang blev der uddelt penge til at rejse 600 hektar ny skov.

Denne gang er forventningen, at der bliver rejst ca. 300 hektar ny skov, som svarer til et område seks gange større end Fælledparken i København.

"Jeg er klar over, at fristen er meget kort, men jeg ved, at der er kommuner og offentlige myndigheder, der har projekter liggende i skuffen, som de mangler finansiering til. Så disse penge skal nok blive til ny natur til danskerne, siger Kirsten Brosbøl.

Ansøgerne får finansieret 55 procent af udgifterne og skal betale resten selv.

Læs mere om muligheden for at søge støtte på Naturstyrelsens hjemmeside.