19. november 2014

Vejle kåret som årets iværksætterkommune

Iværksættere i Vejle har de bedste rammebetingelser for at udvikle deres nyetablerede virksomheder, og derfor løb kommunen med hæderen som Årets Iværksætterkommune 2014.

Vejle Kommune bliver hædret for mange års arbejde med at skabe gode vækstbetingelser for lokale nyetablerede virksomheder og for et godt samspil mellem offentlige og private aktører. Den levende iværksætterkultur i kommunen vejede også tungt hos dommerkomitéen fra Dansk Erhvervsfremme, som står bag prisen.

”Vejles gode initiativer og konstruktive lokale aktørsamspil kan inspirere, og dermed styrke, andre kommuner. I Vejle Kommune har man i år vist en række gode tilgange til iværksætterområdet – og nu skal vi andre lære af dem,” siger bestyrelsesformand Torben Busk fra Dansk Erhvervsfremme.

Søger inspiration ude og hjemme

Vejle har i en årrække både søgt inspiration inden for og uden for landets grænser, og kommunen har fokus på, at knytte forbindelser til teknologiske eksperter, private rådgivere, investorer og andre kommuner, så lokale iværksættere får adgang til den størst mulige tilgængelige mængde af ny viden, netværk, fysiske faciliteter og kapital.

Dommerkomiteen lagde også vægt på Vejles indsats for at udvikle en iværksætterkultur blandt kommunens unge borgere. Iværksætterelementet følger børn og unge gennem alle niveauer af deres uddannelse – lige fra folkeskoler til videregående uddannelser.

Som et eksempel stiller iværksættermiljøet Spinderihallerne værkstedsfaciliteter til rådighed for elever til værkstedsbaseret undervisning, som et alternativ til traditionel undervisning. Eleverne får mulighed for at konstruere, opfinde og bygge. Der arbejdes bl.a. med 3D-printere, vinylskærere og programmering.

Vejle Kommune vandt titlen i tæt konkurrence med fire andre nominerede kommuner, der ligeledes er kendetegnede ved en stærk prioritering af iværksætteri som erhvervspolitisk indsatsområde – nemlig Esbjerg, Holbæk, Horsens og Silkeborg.

Tidligere års vindere af prisen som Årets Iværksætterkommune

2013 Vejen Kommune
2012 Favrskov Kommune
2011 Esbjerg Kommune
2010 Viborg Kommune
2009 Odense Kommune
2008 Middelfart Kommune
2007 Vejle Kommune