25. november 2014

Solrød bedst til blåt sygesikringskort

Solrød Kommune har den største andel af borgere, som har et blåt sygesikringsbevis, viser nye tal fra kommunerne. Derimod har knap halvdelen af Læsøs borgere anskaffet sig et blåt kort.

Når danskerne pakker kufferten og rejser på ferie i Europa, gør de klogt i at have det nye blå sygesikringskort med, fordi det gule sundhedskort siden 1. august ikke længere giver ret til behandling.

Det har hele 74 procent af borgerne i Solrød fundet ud af, viser nye tal fra kommunerne.

”Vi er generelt en kommune med mange digitalt stærke borgere, og derfor har vores borgere taget godt imod, at det er deres egen opgave at bestille det blå kort,” siger Solrød Kommunes borgerservicechef Karin Gabel.

Solrød Kommunes borgere kunne finde information om det blå sygesikringskort via pjecer i borgerservice og på kommunens hjemmeside, hvor der var information om kampagnen ”Husk det kort i EU,” som KL og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse stod bag. Borgere, som var usikre på at bestille kortet, kunne derudover få assistance af medarbejderne i borgerservice.

”Borgerne kan altid henvende sig i borgerservice, så vil en medarbejder stå ved siden af dem og guide dem igennem processen på en PC her i borgerservice, men vi kan også hjælpe dem via telefonen,” siger Karin Gabel.

Ikke stor interesse på Læsø

Interessen for det blå sygesikringskort har været knap så stor på Læsø, hvor 48 procent af kommunens borgere indtil videre har sikret sig et blåt sygesikringskort, og det overrasker ikke kommunens it-chef Per Bragt.

”Vores gennemsnitalder på Læsø er cirka 60 år, og vi er derfor en kommune, hvor der er forholdsvis mange ældre borgere sammenlignet med resten af landet, og derfor har interessen for det blå sygesikringskort ikke været så stor,” siger Per Bragt.