20. november 2014

Nordfyn afbryder samarbejde med rengøringsfirma

Nordfyns Kommune stopper samarbejdet med Absolut Rengøring med øjeblikkelig virkning. Det sker kort tid efter, at Viborg Kommune gjorde det samme.

Bruddet betyder, at der fra i morgen fredag ikke bliver gjort rent på 37 kommunale områder i Nordfyns Kommune, herunder skoler, plejecentre og daginstitutioner.

Kommunen arbejder dog på højtryk på at finde en løsning. Institutioner og skoler vil i den forbindelse få første prioritet, meddeler kommunen i en pressemeddelelse.

Stillede et utimatum

Baggrunden for sagen er, at Absolut Rengøring A/S er i gang med en rekonstruktion som konsekvens af et millionkrav fra 3F som følge af en sag om virksomhedsoverdragelse, hvor virksomheden i Arbejdsretten er dømt til at betale mere i løn. Det har fået virksomheden til at flytte den sunde del af sin forretning over i et nyt selskab.

En fortsættelse af rengøringen i Nordfyns Kommune ville derfor kræve, at kommunen underskrev en overdragelseskontrakt med den nye selskabsdannelse. Og i går stillede Absolut Rengøring kommunen over for et ultimatum om, at hvis ikke kommunen senest i dag kl. 14 underskrev en aftale, ville al rengøring bortfalde allerede fra i morgen.

”På den baggrund har vi ikke haft andet valg end at svare selskabet, at Nordfyns Kommune naturligvis ikke kan underskrive overdragelsesdokumentet uden at være sikker på, at overdragelsen ville kunne ske på et lovligt grundlag,” siger Nordfyns kommunaldirektør Morten V. Pedersen, der understreger, at kommunen først fik det juridiske overdragelsesdokument tirsdag.

Bruddet kommer kun kort tid efter, at Absolut Rengøring efterlod Viborg Kommune i en lignende situation, hvor kommunen med en dags varsel stod uden rengøring til syv ud af otte områder. Det oplyser DR Fyn.