19. november 2014

”Jeg er den fødte optimist”

Ved valget for et år siden tippede magten i Lyngby-Taarbæk tilbage til De Konservative. Dermed mistede Søren P. Rasmussen (V) borgmesterposten efter en enkelt periode.

Han er for længst kommet sig oven på det, han beskriver som en ”ekstrem hård valgkamp, der var meget personlig”, fortæller han i et interview med Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

”Jeg er den fødte optimist og troede hele tiden på, at det kunne lykkes. Men Venstre gik tilbage fra seks til fem mandater. Det skal man selvfølgelig tage konsekvensen af. Jeg ville ikke være sådan en borgmester, der desperat klamrede sig til posten,” siger han.

Tid til reflektion

Han glæder sig over, at den fornyelse, han satte sig i spidsen for, lever videre i dag. Også de dele, der blev kritisereret under valgkampen. Men nu, hvor tiden ikke er så nær så knap, som da han sad på borgmesterkontoret, er der blevet tid til refleksion:

”Jeg føler, at jeg er blevet klogere og rundere, end da jeg var borgmester. Jeg var tændt af den hellige ild og ville alt muligt på meget kort tid. Det gik nok for stærkt sommetider,” siger han.

”Mit ønske om fremdrift i tingene var så stort, at vi nok ikke altid fik taget os den tid, der skal til. Både til at vi politisk kunne få drøftet sagen ordentligt, men også for at det kunne bundfælde sig uden for rådhuset”, siger Søren P. Rasmussen til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Han er ikke færdig med overvejelserne om, hvad der skal ske ved kommunalvalget i 2017.

”Jeg har ikke afgjort, om jeg fortsat vil være spidskandidat. Den overvejelse består først og fremmest af en mærken-efter hos mig selv og samtaler med min mand og min familie. Der er jeg slet ikke endnu,” siger Søren P. Rasmussen.

Se hele interviewet med Søren P. Rasmussen i denne uges udgave af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Se artikel i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner: Mit glas er altid halvt fyldt