17. november 2014

Bunker skal brande Varde

Varde bygger et museum til 100 millioner kroner i en bunker fra 2. verdenskrig for at sætte kommunen på landkortet.

Varde Kommune har netop allieret sig med bureauet Stagis A/S for at udforme en strategi, som frem mod 2030 skal brande Varde.

Og Varde har allerede et konkret tiltag på trapperne, som skal sætte kommunen på landkortet. Et nyt museumsbyggeri i Blåvand bliver bygget i, omkring og under den tyske bunker Tirpitz fra 2. Verdenskrig og skal bruges til at fortælle historien om de tyske bunkere ved Vesterhavet.

Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Tør tænke stort

”Det er helt naturligt, at historien om bunkerne og 2. verdenskrig bliver fortalt her. Vi tror på, at der er 86 millioner tyskere, som også vil synes, at det er en spændende historie, og derfor tør vi tænke stort”, sagde Vardes borgmester Erik Buhl (V) på konferencen KommuneBranding14, som Dansk Erhverv for nylig arrangerede sammen med Nyhedsmagasinet Danske Kommuner og Stagis A/S.

Museet, som slår dørene op i 2017, skal også huse en af verdens største samlinger af rav og fortælle historien om Vestkystens gamle fiskerlejer. 

Det er den verdensberømte arkitekt Bjarne Ingels, der står for udformningen af museet, som har et budget på cirka 100 millioner kroner.

Læs mere i denne uges udgave af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner – eller her.