21. marts 2014

Video: Danmark i forandring

Danmark oplever ligesom resten af verden en stigende urbanisering, som ændrer markant – og på forskellige måder – vilkårene for kommunerne. På Kommunalpolitisk Topmøde sætter KL ord og billeder på udfordringerne.

En stigende urbanisering betyder, at mennesker og arbejdspladser i stigende grad flytter til de store byer, mens landområder affolkes. Både land- og bykommuner er udfordret af udviklingen.

På andendagen af Kommunalpolitisk Topmøde sættes der fokus på de store udviklingstræk og de perspektiver og udfordringer, kommunerne har og i stigende grad vil stå over for.

Finansminiser Bjarne Corydon og borgmestrene John Brædder (Guldborgssund Kommune), H.C. Østerby (Holstebro Kommune), Frank Jensen (Københavns Kommune) og Henrik Rasmussen (Vallensbæk Kommune) er nogle af deltagerne i debatten på scenen i Aalborg-Hallen. Med udgangspunkt i et omfattende analysearbejde fra KL skal de debattere udfordringer og perspektiver ved den stigende urbanisering.

Debatten indledes med filmen ”Danmark i forandring”. Filmen opsummerer KL’s analyseresultater. Det sker bl.a. i form af interviews med eksperter, borgere og virksomhedsejere, som med egne ord fortæller om udviklingen. Filmen fortæller også med figurer og tal om udviklingen - og de udfordringer det giver.

Se filmen her: