25. marts 2014

Venstre klar til at tillade megasupermarkeder

Venstre vil stemme for, hvis Produktivitetskommissionens forventede forslag om liberalisering af planloven bliver til et lovforslag.

Regeringen kan regne med støtte fra Venstre, hvis den kommer med forslag om at tillade såkaldte hypermarkeder.

Det siger Venstres erhvervsordfører Kim Andersen (V) på baggrund af, at regeringens Produktivitetskommission på mandag ventes at præsentere en rapport, der anbefaler, at politikerne giver tilladelser til etablering af nye hypermarkeder på mindst 5.000 kvadratmeter. Det skriver Berlingske Nyhedsbureau.

”Venstre er meget optaget af at forfølge en vækstdagsorden. Der er brug for konkurrenceforbedringer for virksomhederne og for at få skabt vækst og flere job her i landet. Derfor ser vi helt fordomsfrit på de forslag, der kommer fra Produktivitetskommissionen,” siger Kim Andersen.

Lempe på størrelses-krav

Produktivitetskommissionen ventes ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger at anbefale, at politikerne giver tilladelse til at hæve grænserne for, hvor store butikkerne må være. Det vil ifølge kommissionen fremme virksomhedernes konkurrenceevne, hvis de får lov at etablere større butikker.

Udsigten til en liberalisering af planloven vækker dog modstand fra en lang række organisationer, herunder De Samvirkende Købmænd, der frygter konkurrencen fra store centre.

Produktivitetskommissionen fremlægger dens konklusioner i en rapport på mandag.