19. marts 2014

Ringkøbing-Skjern vil kortlægge mobildækningen

Den vestjyske kommune springer på Erhvervsstyrelsens forsøgsapp for at kortægge mobildækningen i hele kommunen

Mobilhuller, støj på linjen og irriterende udfald. Det er daglige oplevelser for borgere og erhvervslivet i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Derfor har Ringkøbing-Skjern Kommune indgået et samarbejde med Erhvervsstyrelsen om at kortlægge kommunens mobildækning.

”Vi ved, at der er store områder i kommunen, hvor mobildækningen ikke er god nok, men vi ved ikke præcist hvor og hvor mange, områder det gælder. Det vil vi vide nu,” siger kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard i pressemeddelelsen.

Ny app måler dækningen

Erhvervsstyrelsen offentliggjorde omkring nytår en ny app, der kan måle den oplevede dækning helt ned på meter-niveau. App’en installeres på mobilen, og herefter sender den data videre til en samlet database.

App’en er stadig på forsøgsbasis og under udvikling, og det er her, Ringkøbing-Skjern Kommune stiller sig til rådighed som testkommune.

”Vi installerer app’en på så mange af kommunens mobiltelefoner som muligt, men det er langt fra nok. Vi har brug for at vores borgere hjælper til. Derfor vil jeg opfordre så mange som muligt til at gå ind på Erhvervsstyrelsens hjemmeside og downloade den gratis app,” siger Niels Erik Kjærgaard.

Målet er i løbet af kort tid at kortlægge alle teleselskabernes dækningsgrad i kommunen.

Find og læs om app’en på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.