07. marts 2014

Politiker sigtet for tavshedsbrud

Statsadvokaten skal nu tage stilling til, om byrådsmedlem i Odense, Pernille Bendixen (DF), skal tiltales for at videregive fortrolige oplysninger om to familier i Vollsmose.

Det bekræfter advokaturchef Pernille Radsted fra Fyns Politi overfor TV 2/Fyn.

Sagen begyndte, da Pernille Bendixen valgte at gå til medierne med oplysninger om, hvor meget to kriminelle familier i Vollsmose koster, fordi Odense Kommune skulle finde 42 millioner kroner for at undgå besparelser. I følge Pernille Bendixen selv følte hun ikke, at hendes kolleger i byrådet ville gå i dialog med hende om emnet.

"Overordnet forholder jeg mig sådan, at jeg venter på at se, hvad der kommer. Men det er ikke nogen overraskelse, at der kommer en sigtelse, jeg synes, det har ligget i kortene. Mon ikke det ender med en bøde," siger Pernille Bendixen til TV 2/Fyn.

Pernille Bendixen bliver sigtet for overtrædelse af §152 i straffeloven – en paragraf der giver mulighed for bøde eller fængsel i indtil seks måneder. Er der skærpende omstændigheder kan der gives fængsel i op til to år.  

Hvis Pernille Bendixen bliver kendt skyldig skal et valgbarhedsnævn efterfølgende vurdere om hun er værdig til at sidde i byrådet.