13. marts 2014

Ny digital strategi efterlyses inden eksisterende udløber

Tiden er moden til at begynde arbejdet med en ny fælleskommunale digitaliseringsstrategi, viser evalueringen af den eksisterende, som først udløber i 2015.

Konsulentfirmaet Devoteam har gennemført en midtvejsevaluering for KL af Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi- og handlingsplan. Den er baseret på en survey blandt kommunaldirektører, digitaliseringschefer og fagchefer, samt kvalitative interviews med udvalgte interviewpersoner.

I Midtvejsevalueringen efterlyser flere af de interviewede, at man kommer i gang med en fremtidig strategi og handlingsplan, der sætter en endnu mere visionær retning. Den første plan udløber ved udgangen af 2015. Det skriver nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

“Når man læser den i dag, så kan man se, at verden har bevæget sig rigtig meget på de par år. Men vi har et fælles afsæt, og vi bør komme i gang med lave en ny plan for de kommende år. Vi skal have nye fælles mål og standarder,” siger kommunaldirektør i Rudersdal Bjarne Pedersen til nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Han var med i Det Kommunale Digitaliseringsråd (DKD), der udformede planen og strategien.

Går hurtigere end ventet

Omkring 90 procent af deltagerne i undersøgelsen mener desuden, at KL og kommunerne har været dagsordensættende i digitaliseringsprocessen i kraft af Den fælleskommunale strategi- og handlingsplan. Men dagsordenen har også flyttet sig hele tiden, og kommunerne rykker med.

“Noget af det, der var overraskende, da vi dengang skulle formulere strategien, var, hvor meget synet på digitaliseringen og synet på kommunernes ansvar og opgaver bevæger sig. Når KL kom med et udkast, så var reaktionen fra kommunerne hver gang: ”Meget højere, længere og hurtigere”,” siger Bjarne pedersen og fortsætter:

“Ved næste møde synes KL selv, at de havde sprunget længere og løbet hurtigere. Igen sagde vi, endnu hurtigere, højere og så videre. Ambitionsniveauet på det her digitaliseringsområde udvikler sig med lynets hast i disse år, siger Bjarne Pedersen.

Bjarne Pedersen peger på, at et oplagt sted at begynde er at se på den reelle opløsning af de mange kommunale it-systemer, som KMD har haft monopol på. Læs hvad han mener, en ny plan skal foregribe. Læs hele artiklen i nyhedsmagasinet Danske Kommuner.