20. marts 2014

Løkke enig i højere vederlag

Venstres leder, Lars Løkke Rasmussen, er enig i, at kommunalpolitikernes vederlag skal hæves.

Venstres formand er enig med KL og økonomi- og indenrigsministeren i, at det er på tide at give en mærkbar lønforhøjelse til landets godt 2500 kommunalpolitikere. Det skriver Jyllands-Posten.

”Vi vil gerne være med til at tage ansvaret for en løsning, der giver den menige kommunalpolitiker et lidt større vederlag,” siger Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten.

Tidligere på dagen sagde også økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), at det var på tide med højere lønninger, og KL-formand Erik Nielsen sagde i Aalborg, at de nuværende lønninger var blevet "helt skævt efter kommunalreformen"

Ikke klar hvor meget

Byrådspolitikernes vederlag er ikke blevet reguleret siden 1996, hvilket Løkke ikke mener er »rimeligt«. Mange kommunalpolitikere nøjes med omkring 60.000-90.000 kroner for et arbejde, der nemt kan være 20 timer om ugen.

Endnu har Løkke ikke lagt sig fast på et beløb, men han mener, at regeringen nu bør invitere til forhandlinger, og så må man finde »et beløb, der tager udgangspunkt i den udvikling, der har været siden 1996«.

”60.000 for en indsats, der er mere end en halvtidsstilling, det er ikke ordentligt. Jeg tror faktisk godt, at danskerne kan forstå, at hvis vi vil have nogle ordentlige kommunalpolitikere, så er vi nødt til at give dem nogle ordentlige vilkår,” siger Lars Løkke Rasmussen.