27. marts 2014

Kommunalt samarbejde om beredskab

Håndteringen af storbrand i Gentofte er et mønstereksempel på kommunalt samarbejde på beredskabsområdet. Indsatsen blev koordineret af Alarmcentralen for Storkøbenhavn.

Sent onsdag aften udbrød en større brand i en badmintonhal, en kontorbygning og dele af en rideskole i Gentofte Kommune. Det efterfølgende slukningsarbejde var et mønstereksempel på velfungerende kommunalt samarbejde, koordineret af Alarmcentralen for Storkøbenhavn.

Det understreger Beredskabsforum Storkøbenhavn i en pressemeddelelse:

”Nattens indsats viser, hvor godt og robust et samarbejde der er de kommunale beredskaber imellem".

"Måden, vi gør det på i Storkøbenhavn med Alarmcentralen for Storkøbenhavn, der koordinerer og fordeler ressourcerne, og brandfolkenes samarbejde på skadesstedet er mønstereksemplet på, hvordan det fælles kommunale beredskab fungerer og skal fungere fremadrettet”, udtaler Rasmus Storgaard, beredskabschef for Lyngby-Taarbæk.

Hele tiden overblik

Brandfolk fra Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Birkerød, Glostrup, Hvidovre, Gladsaxe, Frederiksberg, Vestegnens, Nordsjællands og Københavns brandvæsen blev alle sendt til storbranden.

Indsatsen blev koordineret af Alarmcentralen for Storkøbenhavn, hvor operationschefen sammen med medarbejderne disponerede køretøjerne hele vejen gennem indsatsen. Det betød, at der hele tiden var det rette overblik, og at også andre opgaver i Storkøbenhavn kunne håndteres.

I alt 18 brandkøretøjer og 60 mand deltog i brandslukningen. Ingen personer kom til skade ved branden, der resulterede i, at Charlottenlund Badminton Klubs hal nu er udbrændt.

Gentofte Rideklub, der er nabo til badmintonklubben, måtte bringe mere end 50 heste i sikkerhed i forbindelse med branden. En naboejendom med erhvervslejemål fik omfattende brand- og vandskader.