14. marts 2014

KL's beretning 2013 er nu online

Stærkt kommunalt samarbejde om ansvarlige budgetter, nye overenskomster, en ny folkeskole og velfærd, der skal skabes i fællesskab. Det er nogle af de temaer, der prægede den kommunale dagsorden i 2013. På beretning.kl.dk kan du læse KL’s bestyrelses årlige beretning.

Året 2013 blev et år, hvor KL satte dagsordener på en række vigtige områder. Folkeskolen var ét af dem, digitalisering, beskæftigelsesområdet og fremtidens kommunestyre tre andre.

KL præsenterede i 2013 bl.a. et beskæftigelsesudspil, et socialudspil, et uddannelsespolitisk udspil og en digital strategi, der skal øge velfærden.

Og så bød 2013 på et kommunalvalg.

”2013 vil også blive husket for kommunalvalget den 19. november. Valget resulterede i en stigning i stemmeprocenten på hele 6,1 procentpoint, så den endte på 71,9 pct. Den højeste stemmeprocent ved et kommunalvalg i mange år. Det vidner om en stærk opbakning til det lokale demokrati og til kommunestyret. Danskerne vil det lokale demokrati, har holdninger til deres lokalsamfund og interesserer sig i høj grad for, hvordan kommunalbestyrelserne leder og prioriterer den lokale velfærd, og hvordan de udvikler kommunen og dens lokalområder,” skriver KL’s formand Erik Nielsen og KL’s administrerende direktør Kristian Wendelboe i beretningen.

KL’s beretning er sendt ud til alle deltagere på det kommende Kommunalpolitisk Topmøde, og du finder den på beretning.kl.dk.