07. marts 2014

Faglige uddannelser får fokus i Holstebro

Som led i folkeskolereformen skruer Holstebro op for kendskabet til de faglærte uddannelser allerede fra 6. klasse. Håndværkerforening glæder sig.

I forbindelse med den nye skolereform vil byrådet i Holstebro i samarbejde med UCH gøre mere for, at de unge får et større kendskab til de erhvervsfagligeuddannelser indenfor håndværk, transport, landbrug, restaurations-branchen og meget andet. Det skriver Dagbladet Holstebro

“Det er vigtigt, at der kommer fokus på, at der er brug for mange andre uddannelser end lige de gymnasielle. Og det kræver, at vi sætter ind tidligere,« siger borgmester H. C. Østerby (S) og nævner virksomhedsbesøg, håndværkere der besøger skolerne og besøg på UCH, som ting folkeskolerne kan gøre, for at gøre eleverne mere interesseret i de erhvervsfaglige uddannelser.

Det er primært byrådets arbejdsmarkedsudvalg, der har arbejdet med ideen, og borgmesteren regner med, at det øgede fokus på de erhvervsfaglige uddannelser bliver en del af den nye skolereform. Det vil betyde, at elever ned til 6. klasser vil få øget kendskab til de faglige uddannelser.

Ros fra uddannelser og erhvervsliv

Hos Holstebro Industri-og Håndværkerforening er formand Jørn Vejgaard glad for udmeldingen fra borgmesteren.

“Kommunen har kontakt til eleverne og har overblik over, hvor der er risiko for mangel på arbejdskraft i fremtiden,” siger Jørn Vejgaard, der også er bestyrelsesformand for UCH, til Dagbladet.