20. marts 2014

Fabrin fik de største klapsalver

Erik Fabrin stopper ved Kommunalpolitisk Topmøde sit arbejde i KL. Torsdag formiddag blev han hyldet med stående klapsalver fra de 1.700 deltagere og delegerede.

Det var helt uden for nummer, uventet og uden varsel, at formand for KL, Erik Nielsen, tog ordet efter Margrethe Vestagers tale. Han manglede lige én ting:

”Jeg vil benytte lejligheden til at sige stort tak til Erik Fabrin. Du har valgt at stoppe ved kommunalvalget i november, og dermed stopper du dit arbejde i KL med dette topmøde,” sagde Erik Nielsen.

”Jeg har haft et meget fortroligt forhold til dig. Jeg har kunne dele alt med dig, og det skal du have en stor tak for,” sagde Erik Nielsen.

Unikt kommunalpolitisk DNA

Sammenlagt har Erik Fabrin været aktiv i KL’s bestyrelsen siden 1994. Fra 2006 til 2010 var han tilmed formand.

”Du har et helt unikt kommunalpolitisk DNA, som overskygger alt andet. Det er ikke udfordringer, der står dig omkuld - tværtimod. Det tror jeg også, skiftende ministre og regeringer har bemærket,” sagde Erik Nielsen.

Næste punkt på dagsordenen…

KL-formanden overlod scenen til Erik Fabrin, mens de 1.700 deltagere rejste sig og gav dagens største bifald.

”Jeg vil gerne på min mødedirigent (Jane Findahl red.) og egne vegne sige, at Erik Nielsen er den eneste, der slipper levende herfra med at bryde reglerne. Tak for de flotte ord og klapsalver. Vi er nu nået til næste punkt på dagsordenen: Gruppemøderne,” sagde Erik Fabrin, der mødte et latterbrøl fra salen.