21. marts 2014

Baglandet takkede Erik Nielsen

Deltagerne på Kommunalpolitisk Topmøde sagde pænt farvel til deres formand gennem knap to år, Erik Nielsen, der er ny næstformand for KL.

Torsdag overlod Erik Nielsen formandsposten i KL til Kalundborgs borgmester Martin Damm. Fredag morgen fik Erik Nielsen en solid afskedsapplaus med på vejen.

”Du blev formand på en trist baggrund med Jan Trøjborgs alt for tidlige død. Du blev kastet ind i opgaven fra dag et. Du stod foran svære økonomiforhandlinger, som du dårligt nok havde tid til at forberede dig til,” sagde Martin Damm fra talerstolen.

”Når vi ser på listen over resultaterne, så kan du sætte flueben ved det meste,” sagde Martin Damm og fortsatte:

”Du kastede dig ind i kampen for at løfte valgdeltagelsen. Du har været med til at løfte det til en historisk højt niveau,” sagde Martin Damm.

Nyt makkerpar

Erik Nielsen fortsætter dog i KL. På gårsdagens konstituerende bestyrelsesmøde blev Erik Nielsen valg som næstformand. Den nye formand glæder sig over at have erfaren kollega ved sin side.

”Det glæder mig, at du er blevet valgt til næstformand. Det er en kæmpe værdi for mig, at du er blevet næstformand, og sammen skal vi ud og kæmpe for kommunestyret,” sagde Martin Damm.