10. marts 2014

12 læsekommuner skal dyrke læselysten

12 kommuner har vundet rollen som læsekommune i kulturministerens store læsekampagne Danmark Læser. Interessen og idérigdommen var overvældende, da hele 48 kommuner ansøgte om at blive læsekommune.

Kulturminister Marianne Jelved (R) offentliggør i dag navnene på de 12 kommuner, som skal stå i spidsen for kampagnen 'Danmark Læser'. Målet er at få ny viden om, hvilke metoder der virker, når det kommer til at få flere til at læse mere.

”Vi skal have læselysten frem hos flere borgere, som aldrig eller sjældent har fat i en bog. Derfor er jeg glad for, at 48 kommuner har budt ind med et væld af gode ideer. Der ligger mange gode oplevelser i at læse, og jeg håber, at endnu flere vil opleve at blive berørt, oplyst eller overrasket af bøgerne, efterhånden som læseprojekterne får liv. Jeg håber også, at flere end de 12 kommuner vil realisere deres kreative idéer eller finde inspiration hos hinanden til en læseindsats.”

Dyster frem til maj 2015

Initialerne strækker sig fra Danmarks mest læsende ishockeyklub, 10 noveller fra 10 forfattere om 10 social- og sundhedsassistenters arbejde, boghylder med ”tagselv-litteratur” på arbejdspladser, plejehjem og i boligområder og konkurrencer om årets læselandsby og mest læsende virksomhed.

Kommunerne, som deltager, er Aabenraa, Frederikshavn, København, Greve, Hillerød, Horsens, Odsherred, Randers, Rebild, Ringkøbing-Skjern og Sønderborg.

Dommerkomitéen skal i maj 2015 kåre en vinderkommune, som har skabt de mest kreative og effektfulde læseaktiviteter

12 projekter skal inspirere

Dommerkomitéen med Michael Bertelsen i spidsen har udvalgt de 12 kommuner, som nu kan sætte deres kreative og nytænkende læseprojekter i søen. Komitéformanden mener, at de 12 forskellige eksempler kan give ny inspiration..

”Jeg er selv en langsom læser og ved, hvor svært det er at finde tid og overskud til at læse i hverdagen, så det er ikke en nem opgave, kommunerne skal løse. Men det har vist sig, at der over hele landet er ildsjæle, som brænder for at få flere til at læse gode bøger, og jeg tror på, at de 12 læsekommuners idéer kan give os ny inspiration til, hvordan man kan få flere til at læse.”

Læs mere om 'Danmark Læser' og de 12 initiativer her