08. maj 2014

Stormflod rammer KL-konference

Med Hotel Comwell i Kolding som kulisse vil en lang række politikere, erhvervsledere og eksperter de næste to dage dele erfaringer og diskutere fremtidens miljø- og teknikpolitik.

Grøn vækst, affaldssortering, rent vand og kæmpemæssige klimaudfordringer. Kommunernes opgaver på teknik- og miljøområdet er en yderst væsentlig del af danskernes velfærd.

Det bliver teknisk på den gode måde, når over 700 deltagere bestående af politikere, topembedsmænd, rådgivere og interesseorganisationer torsdag og fredag vil diskutere Danmarks fremtidige teknik- og miljøpolitik på konferencen Politisk Forum.

Når stormen hærger

Storme, skybrud og oversvømmelser er i højere grad udfordringer, kommunerne konfronteres med. Med oplæg fra blandt andet Aarhus Brandvæsen og PRIMO Danmark, en forening som arbejder med risikoledelse i kommunerne, vil klimaændringerne være på dagsordenen.

For hvordan forbereder kommunerne sig bedst til den næste store stormflod, og hvordan skaber man mest tryghed for kommunens borgere og virksomheder?

Erhvervsklimaet i fokus

Med stor succes har flere kommuner skabt én indgang for virksomheder, som har til formål at lette sagsbehandling. Her kan virksomhederne ofte henvende sig, uanset om det handler om ansættelsesforhold, miljøtilsyn, udbud eller byggesager.

Med oplæg fra miljøordfører og viceborgmester i Lolland Kommune, Henrik Høegh (V) og borgmester i Odsherred Kommune, Thomas Adelskov (S) vil deltagerne også have mulighed for at blive klogere på det emne til konferencen.  

Med Jørn Pedersen ved roret

En af konferencens hovedtalere bliver KL’s nye Teknik- og Miljøudvalgsformand og borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen (V).

Som udvalgsformand vil han blandt andet byde de mange deltagere velkommen, men han vil også medvirke i et oplæg om samarbejde mellem kommunen, borgere og virksomheder. Et emne, der også bliver endevendt af en lang række andre oplægsholdere.

Læs mere om KL’s teknik og miljøkonference Politisk Forum her og følg ellers med på kl.dk.