19. maj 2014

Størst tillid til kommunalpolitikere

Danskerne har væsentligt større tillid til kommunalpolitikere end til folketingsmedlemmer og europaparlamentarikere. Det viser en meningsmåling, Altinget.dk har fået gennemført blandt 1137 svarpersoner.

Målingen afslører en rekordstor mistillid til folketingspolitikerne. Blot 35,3 pct. har ”ret stor” eller ”meget stor” tillid til MF’erne. Omvendt svarer 62,7 pct., at de ”ret lille” eller ”meget lille” tillid til Folketingets medlemmer.

Endnu værre ser det ud for de folkevalgte i Europa, hvor blot 28,2 pct. har ret stor eller meget stor tillid, mens 63,3 pct. har ret lille eller meget lille tillid til dem.

Delt lige over

Der tegner sig et langt mere positivt billede af danskernes syn på kommunalpolitikerne. Dem er befolkningen nærmest delt lige over i deres syn på, idet næsten halvdelen af de adspurgte – 48,8 pct. – har ret stor eller meget stor tillid til kommunalpolitikere.

Præcis samme andel har ret lille eller meget lille tillid, mens resten svarer ”ved ikke”.

I KL glæder man sig over, at kommunalpolitikere er de politikere, der nyder størst tillid i befolkningen.

”Jeg tror, tallene afspejler, at kommunalbestyrelserne er kommet godt fra start her i den nye valgperiode. Tillid er ikke noget, der kommer af sig selv. Det kræver en vedvarende indsats og ikke mindst en god kommunikation med vælgerne,” siger sekretariatschef Solvejg Schultz-Jakobsen i en kommentar.

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Se artikel på altinget.dk (kræver password)