28. maj 2014

Ny tradition: Årligt Sankthans-møde om børn

Socialministeren ønsker, at der hvert år skal holdes et møde, hvor hverdagens eksperter giver deres bud på, hvordan de yngste børn i Danmark får den bedste start på livet. I år bliver temaet ”Det Gode Børneliv”.

På linje med bålet, heksen og tonerne af ”Vi elsker vort land” ønsker socialminister Manu Sareen (R), at det skal være en tradition, at 23. juni bliver dedikeret til de nul-seksårige. Og til diskussioner om, hvordan vi gør de dagtilbud, som vores yngste bruger en stor del af deres vågne timer i, endnu bedre.

”Det er så fantastisk vigtigt, at vi giver vores børn det bedste afsæt til resten af livet, men jeg har ikke alle svarene på, hvordan vi gør det. Derfor starter jeg traditionen og for første gang samler de vigtigste mennesker omkring børnene,” siger socialminister Manu Sareen (R).

Det Gode Børneliv

Ministeren skyder traditionen i gang med temaet ”Det Gode Børneliv”. Her inviterer han alle spillere på området - lige fra medhjælperne over ledere til kommuner, eksperter og forældre.

Blandt andet vil han efterlyse idéer til, hvordan vi giver de yngste i vuggestuealderen mere opmærksomhed, og hvordan kontakten mellem barnet og den voksne kan blomstre.

”Jeg håber, at Sankthans-mødet vil styrke debatten om, hvor vi i fællesskab gerne vil have området til at flytte sig hen – og hvordan vi gør det. Så vi for eksempel kan hjælpe drenge til at få det ligeså godt som piger. Og så vi kan lette bagagen for de børn, der kommer fra familier, der har det svært,” siger Manu Sareen.

Sankthans-mødet afholdes 23. juni fra klokken 9.30 på Sørup Herregaard, Sørupvej 26, Ringsted.

Forslag til spørgsmål, som man ønsker drøftet på mødet, kan mailes til kk@sm.dk.