22. maj 2014

Jammerbugt overvejer kinesisk venskabsby

En delegation fra Jammerbugt Kommune tager i den sidste uge af maj til Beijing for at besøge Tongzhou i Kina. Man vil undersøge mulige samarbejdsområder og perspektiver i et venskabsbysamarbejde.

Jammerbugt Kommune er blevet kontaktet af Tongzhou, som er en bydel i Beijing med 1.300.000 indbyggere, og det første møde fandt sted i Danmark sidste efterår.

Vil skabe frugtbare relationer

Jammerbugts borgmester Mogens Gade siger, at man vil arbejde for et samarbejde i forhold til erhvervsliv, turisme og oplevelsesøkonomi samt kultur og sport:

”Mit håb er, at virksomheder begge steder kan drage nytte af et kommende partnerskab. Hvis vi kan skabe frugtbare relationer, vil rigtig meget jo være vundet".

"Mange steder i verden, herunder Kina, er det en stor hjælp med et officielt samarbejde på politisk niveau i forhold til at få virksomheder ind på markedet, så her prøver vi som kommune, om vi kan gøre noget,” siger Mogens Gade.

Håber på kinesiske turister

Han peger på, at Tongzhou omvendt gerne vil lære noget om oplevelsesøkonomi. ”Og hvem ved, om vi kan få nogle kinesiske turister til vores skønne strande og rene natur. Et rent miljø er jo en mangelvare i Beijing,” siger borgmesteren.

Under besøget i Tongzhou mødes repræsentanterne fra Jammerbugt Kommune med borgmesteren for Tongzhou samt andre højtstående politikere og embedsfolk, der arbejder med erhverv, turisme og kultur.

Der er i dag 24 danske kommuner, der har venskabsbyer i Kina. Jammerbugt Kommune har i forvejen venskabsbyer i Norge, Sverige, Polen og Tyskland.