12. maj 2014

Høj datasikkerhed i kommunerne

Man kan aldrig gardere sig mod den menneskelige faktor, men datasikkerheden i kommunerne er høj, mener formanden for Foreningen af Kommunale it-chefer.

”Jeg vil mene, at datasikkerheden i kommunerne er ret høj.”

Det siger formanden for Foreningen af Kommunale it-chefer, Favrskovs it-chef Henrik Brix til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner. Svaret kommer som følge af de seneste ugers store fokus på datasikkerheden som følge af Se og Hør og Nets-sagen.

Henrik Brix baserer sin vurdering af sikkerheden på baggrund af sine egne erfaringer fra Favrskov Kommune og den dialog, som de kommunale it-chefer har i deres netværk. Men menneskelige fejl kan man aldrig gardere sig helt imod, fortæller han:

”Jeg er også nødt til at sige, som landechefen for Nets også gjorde for nyligt: Man kan aldrig gardere sig imod den menneskelige faktor. Det gælder også hos os. I kommunerne er der ansatte, der er nødt til at have adgang til stærkt personfølsomme oplysninger. Hvis de mennesker udfører en kriminel handling og udleverer de oplysninger, så kan vi ikke hindre det. Derfor kan jeg ikke garantere, at noget tilsvarende som i Nets ikke kan ske i kommunerne,” siger Henrik Brix til nyhedsmagasinet.

Læs hele artiklen i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Læs hele artiklen i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner