20. maj 2014

Fælles beredskab på vej i Trekantsområdet

Brandvæsenerne og de øvrige beredskabsopgaver i Trekantområdet vil på én eller anden måde blive lagt sammen, mener Jørn Pedersen, der er borgmester i Kolding og formand for KL's Teknik- og Miljøudvalg.

I fremtiden bliver brandvæsenerne og de øvrige beredskabsopgaver i Trekantområdet på én eller anden måde lagt sammen.

Det mener formanden for Trekantområdet Danmark, Kolding-borgmester Jørn Pedersen (V), skriver Lokalavisen Budstikkens udgaver i Vejle og Fredericia.

Om kort tid præsenterer regeringens særlige strukturudvalg sine tanker om, hvordan fremtidens beredskab kan blive bedre og billigere.

“Når oplægget kommer, vil vi følge op på det,” siger Jørn Pedersen, der også er formand for KL’s Teknik- og Miljøudvalg, til aviserne.

Vil se nærmere på tankerne

Borgmestrene fra Kolding, Vejen, Vejle, Fredericia, Middelfart og Billund mødes i begyndelsen af juni for - sammen med deres respektive viceberedskabschefer - at se nærmere på tankerne.

Jørn Pedersen understreger, at den beredskabsmæssige dækning af lokalområdet også fremover vil være en sag, der afgøres af det lokale byråd.

“Den såkaldte risiko-dimensionerings-plan skal altid godkendes af de lokale byråd. Og hvis man lokalt ønsker en ekstra akut-bil eller lignende, kan den tilkøbes,” siger Jørn Pedersen til Lokalavisen Budstikkens udgaver i Fredericia og Vejle.

I sin tale i forrige uge på KL’s teknik- og miljøkonference, Politisk Forum, understregede Jørn Pedersen, at en nytænkning af struktur og organisering på beredskabsområdet bør ske frivilligt ved, at kommunerne selv finder sammen i nye samarbejder.