04. juni 2014

V: Finanstilsynet bør tilgodese Udkantsdanmark

Venstre mener, at Finanstilsynets regler i højere grad skal tage hensyn til bankers lokalforhold for at tilgodese virksomhederne i Udkantsdanmark.

”Finanstilsynet bør måske overveje at revurdere sin tilsynsdiamant, så den i højere grad tager hensyn til regionale forskelle og lokale forhold. Det er vel eksempelvis ikke så mærkeligt, at en lokalbank i et område meget landbrug har mange landmænd som kunder.”

Sådan lyder meldingen fra Kim Andersen, erhvervsordfører i Venstre, til Jyllands-Posten.

Partiets udmelding kommer efter, at tænketanken Kraka i en analyse har påvist, at banker holder igen med at udlån til virksomheder i Udkantsdanmark, selv om virksomhederne er lige solide.

SF: Der bør oprettes nyt realkreditinstitut

DF bakker op, mens SF også gerne vil gøre noget ved problemet – men ikke ved at tvinge bankerne til mere udlån, men ved at lancere en ny konkurrent til dem.

”Vi ser, at selvstændige eller mindre virksomheder ikke kan ekspandere – selv hvis de har potentiale for det og gode tal på bundlinjen – alene fordi de ikke kan få lån i banken med sikkerhed i deres huse. Derfor skal der oprettes et særligt realkreditinstitut, der tager sig af lån i yderområderne,” siger Steen Gade, erhvervsordfører i SF, til Jyllands-Posten.

De Konservative meddeler, at partiet ikke vil være med til et statsindgreb, men hellere vil fokusere på alternative finansieringsmuligheder i form af fungerende erhvervsobligationer og lavere investeringsbeskatning.