22. juni 2014

Ti skoler udvalgt til it-forsøg

Hvordan kan digitale platforme og andre it-redskaber bidrage til arbejdet med nye Fælles Mål? Og hvordan kan de digitale redskaber bruges til at følge op på elevernes udvikling? Det skal ti folkeskoler hjælpe til at finde svar på i et nyt udviklingsprojekt.

Som en del af regeringen og KL’s indsats for it i folkeskolen, igangsætter Undervisningsministeriet nu et udviklingsprojekt om digital understøttelse af Fælles Mål.

Ti demonstrationsskoler er udvalg til projektet og skal bl.a. afprøve redskaber for at finde ud af, hvordan digitale platforme og andre it-redskaber kan bidrage til arbejdet med nye Fælles Mål, og hvordan man kan bruge digitale redskaber til at følge op på elevernes udvikling og dermed understøtte elevernes læring og lærernes arbejde med de nye Fælles Mål.

Projektet foregår i et samarbejde mellem Aalborg og Aarhus Universiteter og alle landets professionshøjskoler.

KL er meget optaget af at støtte og fremme kommunernes arbejde med læringsmål understøttet af it i skolen og ser derfor frem til at følge udviklingsprojektet.

”Vi ved, at tydelige mål og it motiverer og fremmer børns læring, og at it giver eleverne mulighed for at lære på mange måder. It er en helt naturlig del af elevernes hverdag og giver lærerne mulighed for at lave endnu mere spændende undervisning. Derfor skal vi undersøge, hvordan vi kan inddrage it langt mere i undervisningen og understøttelsen af elevernes udvikling,” siger konsulent Søren Nielsen, Center for Børne og Uddannelse i KL.

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Læs mere om de ti demonstrationsskoler her