25. juni 2014

Tårnby vil have landets laveste skat

Tårnby har planer om fra næste år at sænke skatten med et procentpoint. Dermed vil kommunen få landets laveste udskrivningsprocent.

Tårnbys borgmester Henrik Zimino (S) vil fra næste år sænke skatten med et helt procentpoint. Det skriver Lokalavisen 2770 Tårnby.

Borgmesteren begrunder planerne med, at kommunen har en solid likviditet, og at der er stramme rammer for, hvor meget service- og anlægsudgifterne kan hæves. Dertil kommer den rekordlave rente:

”Med den lave rente får borgerne ikke den samme gevinst af, at deres kommune har likviditeten. Den verden med høje renter kommer ikke igen,” siger Henrik Zimino til 2770 Tårnby.

Han understreger, at en skattenedsættelse ikke vil gå ud over kommunens serviceniveau.

Tårnby har i forvejen landets sjette laveste udskrivningsprocent, og hvis planen føres ud i livet, vil Tårnby få en udskrivningsprocent på 22,5 – det samme som Rudersdal, der i dag har den laveste skat i landet.

Det vil koste Tårnby Kommune 70 mio. kroner årligt at sænke personskatten med et procentpoint. Borgmester Henrik Zimino håber dog, at en del af den udgift de første fire år vil blive dækket af den statslige pulje, der er afsat for at tilskynde kommuner til at sænke skatten. Hvis det sker, vil kommunen først bære det fulde tab ved en skattenedsættelse i 2019.