16. juni 2014

Frederiksberg er Årets AmatørKulturKommune

På Folkemødet på Bornholm blev Frederiksberg Kommune udnævnt til Årets AmatørKulturKommune. Prisen blev bl.a. givet for kommunens store fokus at hjælpe amatører med støtte og lokaler.

Lejre, Svendborg og Frederiksberg kommuner var nominerede til prisen som Årets AmatørKulturKommune, der uddeles af DATS - landsforeningen for dramatisk virksomhed og AKKS - Amatørernes Kunst & Kultur Samråd.

Vinderen blev Frederiksberg Kommune, bl.a. med begrundelsen, at kommunen har en puljeordning, som amatører kan søge til projekter, den støtter amatører med lokaler og sale, og den laver bl.a. Frederiksberg Dage, der involverer mange hundrede frivillige.

Derudover har kommunen en pris, som uddeles hvert år til årets talent, en up-comming kunstner. Der er desuden mange dygtige medarbejdere i kultur- og fritidsafdelingen, som altid er klar til at lytte, hjælpe og støtte det frivillige foreningsliv og som er nemme at få fat i og giver hurtige svar.

”Vi er rigtig glade og stolte over at modtage prisen. Jeg ser det som en kvittering for det store arbejde, vi har lavet for at komme i dialog med vores amatører og frivillige i kommunen. Samtidig er det en kvittering for det gode samarbejde, der har været mellem både politikere, embedsmænd og de frivillige i kommunen - et samarbejde som er guld værd for os alle sammen,” siger Jørgen Glenthøj, borgmester på Frederiksberg.

Læs mere om prisen her.