15. juni 2014

Folkemødet sætter besøgsrekord

Flere end 80.000 gæster besøgte Folkemødet på Bornholm. Dermed sætter Folkemødet endnu engang publikumsrekord.

Festeligt, folkeligt og demokratisk.

Det er de ord, som danskerne forbinder med Folkemødet på Bornholm. Og det er tydeligvis ord, som også lokker danskerne til øen.

Arrangørerne bag Folkemødet oplyser nemlig, at de endnu engang har sat publikumsrekord. I år besøgte flere end 80.000 således Allinge og omegn. I 2013 var tallet "kun" 60.000.

Det er fjerde gang, at Folkemødet indtog Bornholm, og det glæder øens borgmester, Winni Grosbøll (S), at danskerne i så høj grad har taget konceptet til sig:

"Det er dybest set rigtig glædeligt for folkestyret, fordi det viser jo, at folk gerne vil tage til Bornholm for at deltage i debatter og for at diskutere samfundet. Ud over, at jeg er glad for, at der er så mange, der bakker op om arrangementet, så er det jo glædeligt, at folk rent faktisk kommer, når vi sætter ting til debat," siger hun til Ritzau.

KL satte folkeskolen og urbanisering til debat

Fra torsdag til søndag har solskinsøen dannet rammerne for 2058 spændende debatter og arrangementer, og hele 263 af disse indeholdt ordet 'kommune'.

KL holdt selv tre debatarrangementer i samarbejde med Politiken - om den nye skole, civilsamfundets rolle og det skævvredne Danmark.

Læs alle KL-nyheders artikler fra Folkemødet 2014 her.