31. juli 2014

Lærerledere efterlyser ro

Fagets prestige skal genopbygges og den nye læreruddannelse skal udvikles. Det er vejen frem, hvis optaget på læreruddannelsen skal op, mener ledere fra landets læreruddannelser.

Fyens Stiftstidende har i dagens avis spurgt tre ledere af landets læreruddannelser, hvad årsagen er til, at der på landsplan er udsigt til 27 procent færre nye lærerstuderende, og hvad man skal gøre for at få optaget højnet.

Samstemmende lyder det fra lederne af de tre største professionshøjskoler, at lockouten af lærerne i foråret 2013, folkeskolereformen og den nye læreruddannelse er forklaringerne på årets store fald i optaget på læreruddannelsen. Den nye læreruddannelse stiller blandt andet krav om et karaktergennemsnit på syv for at blive optaget på uddannelsen.

De tre ledere er også enige om, at der nu skal fred og ro på skemaet:

”Nu skal vi og lærerne have fred til at arbejde med alt det nye. Det gavner ikke faget at blive udstillet konstant,” siger Asbjørn Christensen, direktør for Via University College, til Fyens Stiftstidende.

Ny uddannelse er et rigtig skridt

På University College Lillebælt ønsker uddannelseschefen for Læreruddannelsen, Lars Søndergaard, at der kommer fokus på den nye læreruddannelse.

”Vi har været igennem en turbulent tid. Nu ønsker vi at arbejde med indholdet. Der er så mange nye ting, og det er bestemt et skridt i den rigtige retning mod en bedre læreruddannelse,” siger han til Fyens Stiftstidende.

Lars Kettel, uddannelsesleder på Læreruddannelsen på Metropol i København, mener, at udviklingen allerede er godt i gang efter kun et år med den nye læreruddannelse.

”Jeg får tilbagemeldinger fra både undervisere på uddannelsen og fra praktikstederne, at de studerende er blevet skarpere og mere engagerede,” fortæller han til Fyens Stiftstidende.