02. juli 2014

De første penge fra A.P. Møller Fonden til folkeskolen er fordelt

A.P. Møller Fonden har uddelt den første pulje på 52 mio. af i alt én mia. kr., som skal styrke fagligheden i de danske folkeskoler.

I oktober sidste år meldte bestyrelsen for A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal ud, at den ville donere én milliard kroner til den danske folkeskole.

Fonden har modtaget 181 ansøgninger fra hele landet. Heraf er 27 projekter nu støttet med i alt 52 millioner kroner.

Det skriver Berlingske.

Ud over det er der forhandlinger om 15 projekter, som måske kan få en bevilling. Men det kræver bestyrelsens godkendelse, fordi disse projekter overskrider den øvre grænse på fem millioner kroner, som Fonden satte for projekterne.

Donationerne er givet til projekter, der fokuserer på faglig opdatering, faglige vejledere, skoleledelse, klasserumsledelse og nogle få til kreativ praktisk udfoldelse.

Krav om formidling

Blandt modtagerne er Ishøj Kommune, der fik tre mio. kr. til projektet ”Flere Lille og Store Nørder i Ishøj”. Pengene skal gennem tre år gå til at styrke elevernes matematiske og naturfaglige kompetencer.

På sigt skal projekterne ikke kun gavne de folk, der har fået pengene bevilget.

”Vi stiller krav om, at erfaringerne bliver formidlet. Det ved ansøgerne er en betingelse. Men der vil også være projekter, hvor effektværdien ikke er så stor. Sådan er det altid,” siger direktør i A.P. Møller Fonden Henrik Tvarnø til Berlingske.

Han fortæller, at når der er ansøgningsfrist næste gang, vil betingelserne for ansøgningerne være de samme eller næsten de samme som denne gang.

Også KL fik økonomisk støtte til et projekt - læs mere her.