06. januar 2014

Tillid til kommunale effektiviseringer

Både Venstre og Socialdemokraternes kommunalordførere er trygge ved kommunernes planlagte effektiviseringer for cirka 3,2 milliarder kroner i 2014.

En ny undersøgelse fra KL, som offentliggøres i forbindelse med konferencen Kommunaløkonomisk Forum torsdag den 9. januar, viser, at kommunerne forventer at høste effektiviseringsgevinster for omkring 3,2 milliarder kroner i 2014.

Og selvom effektiviseringer måske kan sende tankerne i retning af dårligere service, så er hverken Venstre og Socialdemokraternes kommunalordførere bekymrede. Det skriver Berlingske Nyhedsbureau.

”Det er godt, at vores kommuner løbende omstiller sig efter de behov, der opstår – for eksempel når der kommer flere ældre. Det er klogt at effektivisere, og jeg er helt tryg ved, at kommunerne gør det på en klog og ordentlig måde, som passer til den fremtid, vi går i møde,” siger Simon Kollerup, kommunalordfører for Socialdemokraterne til nyhedsbureauet.

Kvaliteten er bevaret

Samme melding kommer fra Venstres Jacob Jensen:

”I de seneste år har kommunerne formået at hente nogle midler inden for den eksisterende økonomiramme og samtidig bevare kvaliteten på velfærdsydelserne generelt set,” siger han til Berlingske Nyhedsbureau.