29. januar 2014

Sydjyske jobcentre hyrer vagter

Flere jobcentre i Syd- og Sydvestjylland har valgt at hyre vagter. I Vejle sker det som følge af den nye kontanthjælpsreform.

For at beskytte medarbejderne mod aggressive kontanthjælpsmodtagere, som nu kommer til at mærke den nye kontanthjælpsreform, hyrer flere kommuner vagtværn. Det skriver flere af DR’s regionalstationer.

”For nogen borgere kan det være en meget stor nedgang i ydelsen, og det kan gøre, at man føler afmagt og vrede,” siger arbejdsmarkedschef i Vejle Kommune, Michael Petterson til DR Trekanten.

Vagterne vil være til stede på Vejle Jobcenter fra i dag og halvanden uge frem. Men ifølge Michael Petterson vil borgene højst sandsynligt ikke lægge mærke til vagterne.

Jobcentrene i Kolding, Esbjerg, Vejen, Haderslev og Sønderborg har i forvejen tilknyttet faste vagter.

Syv kommuner med 29 trusselssager

Der findes ingen opgørelse over hvor mange sager om vold og trusler om vold, der har været på landets jobcentre, men en rundringning foretaget af DR Syd til de syv syd- og sønderjyske jobcentre viser, at der har været 29 sager de seneste to år.

Derfor er jobcenteret i Varde og blandt dem, der har hyret vagter

”Vi vil sikre, at vi ikke får nogle situationer, vi ikke kan håndtere,” siger borger- og arbejdsmarkedschef i Varde Kommune, Erik Schultz, til DR Syd.

Socialrådgivere får fjerdeflest trusler

En rapport fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø fra 2012 viser, at socialrådgiverne er den fjerdemest udsatte gruppe, når det gælder trusler på jobbet.

På jobcenteret i Sønderborg forventer jobcenterchef Anni Kirk også, at bølgerne kommer til at gå ekstra højt, når kontanhjælpsreformens realiteter går op for borgerne.

”Hele retorikken de senere år har efter min bedste overbevisning været med til at gøre det mere legitimt at lade sine frustrationer gå ud over budbringerne,” siger Anni Kirk til DR Syd.