28. januar 2014

Kommuner skærper kontrol mod socialt bedrageri

Ny kontanthjælpsreform har fået mange kommuner til at opruste kontrolindsatsen mod socialt bedrageri, viser undersøgelse fra Danske Kommuner.

En ny undersøgelse, som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har foretaget, viser, at en stor del af kommunerne skærper kontrollen mod socialt bedrageri i kølvandet på den nye kontanthjælpsreform. En reform, som trådte i kraft ved årsskiftet.

Tre ud af fire kommuner har enten strammet eller overvejer at stramme kontrolindsatsen. Knap hver anden kommune (45 procent) har allerede intensiveret kontrolindsatsen som følge af den nye reform, mens lidt over hver fjerde kommune (28 procent) overvejer at øge kontrollen.

Forsørgerpligt giver merarbejde

Formanden for borgerservicechefernes forening Borgerservice Danmark Jane Ussing nikker genkendende til billedet af kommunal oprustning på kontrolindsatsen.

“Vi hører jo borgere, der fortæller os, at de så flytter fra hinanden, når de får besked om den gensidige forsørgerpligt. Vores svar til borgerne er: I bestemmer jo selv, hvor I bor. Men vi varetager selvfølgelig i kommunerne den kontrolopgave, som er vores,” siger hun til nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Borgerservice Danmark og KL er i øvrigt netop ved at lægge sidste hånd på en række gode råd, der skal hjælpe kontrolmedarbejderne i deres arbejde

Læs hvorfor formanden for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau mener, at politikerne på Christiansborg bør genoverveje reformen. Læs hele artiklen her