06. januar 2014

Holstebro hædret som Idrætskommune 2013

Dannmarks Idrætsforbund uddelte lørdag prisen for ”Årets Idrætskommune 2013”. Holstebro Kommune løb med sejren.

200.000 kroner og titlen ”Årets Idrætskommune 2013” blev lørdag overrakt til borgmester i Holstebro Kommune H.C. Østerby.

Holstebro overhalede Roskilde og Skive i det tætte kapløb om DIF-prisen, der hvert år hædrer den kommune, der har gjort den største og mest markante indsats for den lokale idræt.

Handling bag ordene

For at komme i betragtning til prisen skal kommunerne blandt andet have gjort noget ekstra for at styrke frivilligheden, foreningsidrætten, idrætsfaciliteterne og holde pulsen oppe hos teenagerne.  

”Der er handling bag ordene i Holstebro Kommune, når det drejer sig om at skabe bedre vilkår for både idrætsudøvere og de mange tusinde idrætsfrivillige,” siger formand for DIF, Niels Nygaard.

Han roser blandt andet kommunen for at have igangsat flere konkrete idrætsprojekter, som er særligt målrettet voksenmotionister, teenagere og socialt udsatte børn.

Derfor blev Holstebro Årets Idrætskommune

  • Holstebro Kommune har styrket idrættens administrative kompetencer i forvaltningen med ansættelse af tre nye medarbejdere.
  • Holstebro Kommune har erhvervet sig FitDeal, som udbyder fleksible og uforpligtende foreningsidrætstilbud til voksenmotionister.
  • Holstebro Kommune har skabt gode rammer for teenagere gennem forskellige facilitetsforbedringer og udviklet dem i samarbejde med teenagerne.
  • Holstebro Kommune har styrket foreningsidrætten i boligområdet ”Trekanten”, så alle børn og unge uanset etnisk baggrund har mulighed for at dyrke idræt.

Læs mere om udnævnelsen af Årets Idrætskommmune på DIF's hjemmeside.