24. januar 2014

Flensborg vil undersøge ny banegård på grænsen

Det er med afsæt i en trafikanalyse for de østjyske kommuner, at Flensborgs borgmester har fået flertal for at undersøge ny banegård på den dansk-tyske grænse.

Flensborgs overborgmester Simon Faber har flertal for en ny undersøgelse, der skal sondere mulighederne for en banegård på grænsen. Det skriver JydskeVestkysten.

Undersøgelsen sættes i gang med baggrund i den såkaldte Atkins-rapport, som blandt andre 17 østjyske kommuner har fået udarbejdet for at få mere fart i togene mellem Aarhus og Hamborg. I den rapport bliver det blandt andet foreslået at lægge en ny banegård på den dansk-tyske grænse.

Leder efter dansk medfinansiering

Ifølge JydskeVestkysten mener overborgmesteren, som er fra det danske mindretalsparti SSW, at det er en mangelvare med tyske jernbane-analyser, mens der på den danske side er forfattet to rapporter om en jernbanereform.

Simon Faber vil nu forsøge at finde en dansk medfinansiering af den nye undersøgelse.

Hidtil har diskussionen drejet sig om et trinbræt i centrum af Flensborg ved busbanegården og en eventuel opgradering af trinbrættet Weiche. De Grønne og SPD gik derfor også imod forslaget.

Læs mere om Atkins-rapporten her