23. januar 2014

Damm advarer mod hastværk med vandråd

Nye vandråd skal sikre lokal indflydelse på indsatsen for vandmiljøet. Men kommunerne skal kunne nedsætte rådene, inden de kender rammerne fra ministeriet, hvilket kan gå ud over resultatet, frygter Martin Damm.

Nye vandråd skal sikre dialog om lokale vandplaner, men selv om intentionerne er gode, så risikerer arbejdet i vandrådene at drukne i hastværk. Sådan lyder advarslen fra KL’s teknik- og miljøudvalgsformand, Martin Damm (V) til nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

“Kommunerne har meget, meget kort tid til opgaven. Der er stor risiko for, at tidspres vil gøre resultatet ringere, end alle ønsker,” understregede han for nylig på en konference i København.

Travlt med implementering

Våndrådene skal ifølge Martin Damm etableres senest i slutningen af marts. Og dét selv om Miljøministeriet først den 1. april melder den nøjagtige ramme ud for indsatskrav, virkemidler og økonomi.

“Indsatsprogrammet skal laves i andet kvartal i år. Miljøministeren har lovet os rammerne på plads den 1. april. Hun vil derefter have et færdigt forslag til indsatsprogram retur den 1. oktober. Det skal vi naturligvis nå at behandle i kommunalbestyrelserne. Derfor skal forslaget til indsatsprogram være færdigt inden sommerferien. Forslaget skal i de fleste kommuner behandles i to udvalg og i kommunalbestyrelsen. Det tager et par måneder. Så når vi skal levere til ministeren 1. oktober, kan vores behandling ikke begynde senere end 1. august,” siger Martin Damm til Danske Kommuner.

Du kan læse mere om vandrådene her

Læs hvorfor Ida Auken mener, at etableringen af vandråd er den rigtige løsning, og se tidsplanen for udarbejdelse af anden generation af vandplanerne. Læs hele artiklen fra nyhedsmagasinet Danske Kommuner her.

YDERLIGERE MATERIALE