09. januar 2014

Corydon: Anlægsudgifterne skal ned

Der er ikke udsigt til, at der på ny kommer stor vækst i kommunernes økonomi. Tværtimod skal anlægsudgifterne bringes ned, sagde finansministeren ved åbningen af Kommunaløkonomisk Forum.

”De glade tider, vi oplevede før krisen, med stor vækst i den offentlige økonomi, kommer ikke tilbage i nogen overskuelig fremtid. Der må også i den kommende valgperiode for kommunerne være fokus på budgetoverholdelse og bedre økonomisk styring”

Sådan sagde finansminister Bjarne Corydon (S), da han talte ved indledningen af Kommunaløkonomisk Forum i Aalborg torsdag morgen.

”Et stærkt kommunalt selvstyre kræver stærke politikere, der tør lede og træffe beslutninger – også de svære”.

”Kommunerne har de seneste år vist sig som en ansvarlig og god aftalepart og har leveret en flot indsats for at tilpasse udgifterne".

"Men vi skal ikke hvile på laurbærrene – det er der bogstaveligt talt ikke råd til,” sagde Bjarne Corydon.

Har bidraget til kickstart

Han benyttede talen til at bebude, at de kommunale anlægsudgifter fra 2015 skal ned på et lavere niveau, end de har ligget på siden 2012:

”Kommunerne har i de seneste år bidraget positivt til kickstarten af dansk økonomi ved at fremrykke en række investeringer. Fra 2012 til 2014 har vi således set meget høje anlægsniveauer i kommunerne.”

”Nu står vi i en situation, hvor der derfor er behov for i 2015 og frem at normalisere anlægsniveauet af hensyn til den offentlige saldo. Det er et klart signal, som jeg gerne vil sende til jer i dag,” sagde finansministeren.