28. januar 2014

Carsten Hansen kritiseres for manglende minister-tyngde

Hjørrings borgmester kritiserer regeringen for manglende fokus på det skæve Danmark. Carsen Hansens manglende tyngde er en af årsagerne, siger Arne Boelt (S).

Regeringen tager ikke udkantsproblemerne alvorligt. Den kradse kritik kommer fra egne rækker, Hjørrings socialdemokratiske borgmester Arne Boelt.

I samme åndedrag langer han ud efter by-, bolig-, og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) for ikke at have tilstrækkelig tyngde i regeringen, til at problematikkerne tages alvorligt. Det skriver Jyllands-Posten.

 “Når man som minister trækker på skuldrene og slår fast, at man ikke kan gøre noget for at flytte eller etablere statslige arbejdspladser ude i landet, er det ikke højt nok på dagsorden i regeringen. Det er ikke for at rette en personlig kritik mod Carsten Hansen, men han er ganske enkelt ikke tung nok i regeringen til at få sat problematikken for en grundig og tilbundsgående debat. Hvis vi som nation ikke gør noget, knækker landet,” siger borgmester Arne Boelt til Jyllands-Posten.

Ingen klynk

Hjørring Kommune mister årligt 400 borgere, og det er skævvridninger som denne, hvor regeringen ser for passiv til.

“Mit ærinde er ikke at klynke og skælde ud på Carsten Hansen, fordi han ikke er tung nok. Det er jeg og de andre borgmestre heller ikke, men vi er altså nødt til at se mere grundlæggende på de rammevilkår, vi tilbyder, hvis vi vil have en mere ligelig udvikling.”

Bør se på konkrete løsninger

På spørgsmålet om, hvorvidt det kunne være med en skatterabat, lyder svaret:

“Det kunne være en mulighed. Det kunne også handle om, at regeringen har mod til fastholde nogle statslige arbejdspladser og dermed tvinge folk til at søge job i udkanten. Den samme regering har jo ikke problemer med at bruge den slags metoder, når man skærer ned på dagpengene for at tvinge folk til at tage et arbejde.”

“Det er et fælles ansvar, og hvis ansvaret for udkantsområderne lå i Finansministeriet, ville det have en anden prioritet, og vi kunne måske som i Norge gå i gang med konkrete løsninger for at sikre udvikling i alle egne af landet.”