06. januar 2014

Borgmester: Unge kriminelle skal ud af kommunen

En ung brandstifter skal ikke kunne få anvist en ny bolig i kommunen. Det mener borgmester i Albertslund, som vil ændre anvisningsreglerne til almene boliger.

En 18-årig mand afsoner lige nu en fængselsstraf for et antal påsatte brande og røverier i Albertslund Kommune. Og står det til borgmesteren skal fængselscellen ikke erstattes med en ny almen bolig i kommunen.

Det skriver DR Nyheder.

”I vores boligområder skal familier kunne leve trygt. Når der så er de her meget voldsomme sager, hvor man har generet det boligområde, man bor i - så har det nogle konsekvenser. Og konsekvensen hos os skal være, at man ikke kan få en almen bolig i Albertslund Kommune,” siger borgmester Steen Christiansen (S) til DR.

Familien skal inddrages

Med de gældende regler kan et alment boligselskab udvise en kriminel beboer og dennes familie fra boligområdet. Kommunen skal dog anvise en erstatningsbolig et andet sted i kommunen. Den regel vil Albertslunds borgmester altså gerne lave om.

Forslaget møder dog kritik fra socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen. Hun tror ikke, at en reel udvisning fra kommunen vil løse problemet.

”Jeg er åben over for at finde en løsning, hvor man flytter familier væk fra kommunen og deres kriminelle netværk, men det skal bare ske i samarbejde med familien,” siger hun til DR.

I alt ti påsatte brænde og røverier hærgede sidste november Albertslund Kommune. Fire unge mellem 16 og 18 år er kendt skyldige i sagen, heraf den 18-årige mand, der idømt 4,5 års fængsel for sine forbrydelser.